Valorile incolore

Lumea este divizata. Nu doar lumea romaneasca, ci lumea in general, toata cea de pe Planeta Albastra. Nu stiu de ce, poate ca din interese masonice, poate din interese conspirationiste, corporatiste, sorosiste sau religioase, poate ca din interese pur materialiste sau doar egoiste. Poate ca toate acestea sunt motive fundamentale pentru care lumea este divizata, sau poate ca niciunul nu este motivul pentru Turnul Babel in care traim. Nu stim cu certitudine.

Totusi sunt chestiuni in lumea in care traim care sunt certe fara niciun dubiu. Una dintre chestiunile certe din aceasta lume este cea a valorilor incolore.

valori_umane_2Respectul, onestitatea, bunatatea, sinceritatea, comunicarea, stima, recunostinta, altruismul , corectitudinea etc. sunt valori umane.

Libertatea de exprimare, dreptul la viata, egalitatea in fata justitiei, responsabilitatea functionarului public in raport cu cetateanul, dreptul de vot, integritatea fizica si psihica, transparenta  decizionala, libertatea de miscare si de asociere, dreptul la munca cinstita si la remuneratie in baza muncii prestate etc. sunt valori ale democratiei.

Sa ne punem urmatoarea intrebare logica: valorile anterior enumerate, atat cele umane, cat si cele democratice sunt specifice anumitor natiuni, religii, partide politice sau corporatii mondiale? Au aceste valori vreo culoare nationalista, politica sau religioasa? Sunt aceste valori extraterestre sau terestre?

In opinia mea, raspunsul este unul simplu: convietuirea oamenilor, la scara planetara, este fundamentata de valori umane si democratice. Prin urmare, valorile umane si democratice sunt incolore. Nu sunt partizane unei  anumite culori corporatiste, politice, nationaliste sau religioase. Pentru ca doua religii sa CON-vietuiasca, au nevoie de valori umane si democratice. Pentru ca doua natiuni da CON-vietuiasca, au nevoie de valori umane si democratice. Pentru ca doua partide sa CON-vietuiasca, au nevoie de valori umane si democratice. Pentru ca un barbat si o femeie sa formeze functional o familie, au nevoie de valori umane si democratice.

valori_umane_1Fara valorile umane si democratice nu putem vorbi de libertate si de drepturi. Putem vorbi de feude, de sclavagism, de dominare si dictatura. Dar nu putem vorbi liber, ca mine in cadrul acestui articol.

Acestea fiind spuse, concluzia este simpla: valorile umane si cele democratice nu pot avea culoare politica, religioasa, nationalista sau corporatista. Valorile umane si democratice trebuie sa fie si sa ramana incolore.

Atunci cand acestea capata o anumita culoare, evident avem de-a face cu o constrangere  si o subjugare a valorilor. In consecinta, o comunitate de oameni  devine subminata, dominata, supusa unor interese partizane deviantelor sociale si umane. In acest moment, orice lumina, orice vis, orice sperenta, orice evolutie sunt compromise.

Eu cred cu tarie ca valorile umane si cele democratice trebuie sa ramana incolore. Si mai mult, acestea trebuie sa devina sistemul de referinta comun la care sa se raporteze toti oamenii, de la cei saraci cu duhul, la politicieni, corporatisti, clerici, sorosisti, conspirationisti, ozn-isti, artisti etc.

Atata timp cat cei aflati la putere, cei care ii voteaza, cei care nu ii voteaza, cei care sunt indiferenti  nu au un punct comun de referinta, pe care sa-l respecte mai presus de propriul ego, lumea, societatea, umanitatea, omenirea va fi macinata de crize, conflicte, razboaie.

Acest punct comun de referinta trebuie sa fie reprezentat de valorile umane si democratice. Ele trebuie sa ramana incolore, nu amestecate si asociate in marketingul colorat al diversilor.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns